/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Dodon a anunțat care este poziția PSRM față de referendumul inițiat de PDM

missing
11 decembrie 2018, ora 13:42

„Noi considerăm că referendumul este una dintre cele mai bune forme de consultare a opiniei poporului. Ideea de reducere a numărului de deputați a fost propusă de Președintele țării anul trecut și PDM nu a susținut. Propunerea mea ca să includă încă un subiect important, care să interzică trecerea deputaților dintr-o fracțiune în alta sau migrația politică. De aceea poziția PSRM este partidul nu se va înregistra în calitate de candidat electoral la referendum. Noi nu vom merge să facem agitație la acest referendum pentru sau împotriva votului pe aceste subiecte. Ideea de reducere a numărului de deputați noi o susținem, oamenii să decidă singuri”, a declarat Dodon.

În cadrul aceleiași conferințe de după Consiliului Republican al PSRM, Dodon a reiterat că încă nu a decis dacă va participa la alegerile parlamentare, precizând că o decizie se va lua mai aproape de 25 decembrie.

Amintim că, Igor Dodon a promulgat Legea prin care a fost modificat Codul Electoral pentru a se putea organiza referendumul consultativ în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Decretul cu pricina a fost publicat în Monitorul Oficial la 30 noiembrie curent.

Precizăm că participanții la referendum, care a fost inițiat de PDM, vor trebui să răspundă la următoarele întrebări:

1. „Sunteți pentru reducerea numărului de deputați din Parlament de la 101 la 61?”, cu variantele de răspuns „Pentru” și „Contra”
2. „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”, cu variante de răspuns „Pentru” și „Contra”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram