Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, spune că la reuniunea Consiliului PL nu s-a discutat despre participarea liberalilor în alegerile parlamentare pe lista viitorului bloc ACUM. Acesta i-a transmis un mesaj public lui Valeriu Munteanu în care-l acuză că minte.

„Valeriu, totuși ești un mincinos, Dorin are dreptate. Repet încă o dată, la Consiliu tu ai vorbit primul, iar eu ultimul. Și atunci spune-mi, te rog, cine a vrut să influențeze membrii Consiliului, eu sau tu? Și a doua întrebare, de ce crezi că Membrii Consiliului n-au ținut cont de ce ai apus tu, iar în final, tu ai propus să nu participăm în alegerile din Februarie? Despre participarea pe lista ACUM nici nu s-a discutat, de aceea, președintele Dorin Chirtoacă are dreptate în ceea ce a spus. Atât pentru acest moment. Apropo, de poliție, poliția nu-i la Lucinschi”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, astăzi, Valeriu Munteanu a anunțat că părăsește PL. Motivul invocat de Munteanu este că PL a refuzat să meargă în alegerile parlamentare alături de viitorul bloc ACUM, așa cum o va face PLDM. El nu a spus dacă va adera la unul dintre partidele care se vor alia în alegeri, dar spune că va colabora cu ei.

Dorin Chirtoacă nu a răspuns la telefon pentru a veni cu un comentariu la acest subiect.