/VIDEO/ Anunț de ultima oră! Valeriu Munteanu părăsește Partidul Liberal: „PL a decis să meargă într-o direcției, iar eu în alta!”

11 decembrie 2018, ora 10:12

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL) Valeriu Munteanu a anunțat că părăsește partidul: „PL a decis să meargă într-o direcției, iar eu în alta!”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Munteanu a spus că a decis să plece din PL din motiv că formațiunea a refuzat să meargă în alegerile parlamentare din februarie alături de viitorul bloc electoral ACUM. Deși oficial liberalii încă nu anunțat vreo decizie în acest sens, Valeriu Munteanu spune că hotărârea a fost luată deja, dar încă nu a fost anunțată.

Valeriu Munteanu spune că a vorbit de la început despre necesitatea consolidării opoziției și inițierea dialogului cu PAS, PPDA și PLDM și a participat la primele discuții. Ieri, la ultima întâlnire, PL urma să anunțe decizia sa finală așa cum au făcut-o cu o zi înainte cei din PLDM, însă liberalii au ezitat, spunând că urmează a fi luată o hotărâre la reuniunea Consiliului Republican al PL.

Mai mult, ex-liberalul spune că, deși PL are un nou președinte, Dorin Chirtoacă, acesta continuă să fie condus de Mihai Ghimpu, iar noul lider nu are opinia sa proprie, dar se conduce după agenda ex-președintelui.

„Cel mai mare regret este pentru domnul Dorin Chirtoacă, care nu poate să vină cu o viziune proprie pe acest subiect crucial pentru cetățenii Republicii Moldova, ci se subordonează agendei impuse de domnul Ghimpu”, a declarat Valeriu Munteanu.

Astfel, ex-liberalul spune că principalul motiv de ce PL nu va participa la parlamentare alături de opoziție este că Mihai Ghimpu nu-și dorește acest lucru: „Vreau ca lucrurile să fie foarte clare, Ghimpu, nu vrea ca partidul să meargă în blocul opoziției unite. De ce nu vrea? Istoria va arăta”, a spus Munteanu.

Amintim că, aseară, când a fost anunțată despre conferința de azi organizată de Valeriu Munteanu, în care acesta urma să anunțe de ce PL nu va merge în alegeri parlamentare alături de ACUM, președintele PL, Dorin Chirtoacă, a venit cu o reacție pe Facebook și a spus că aceasta este o informație falsă și că decizia finală urmează a fi luată duminică, la reuniunea Consiliului Republican al PL.

Cu un comentariu pe Facebook a venit și președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu. Acesta a confirmat că decizia privind participarea în alegeri va fi luată la reuniunea Consiliului liberalilor. Totodată, Ghimpu a spus că Munteanu a luat o decizie la nervi și că nu vrea să creadă faptul că acesta r fi fost constrâns să ia o asemenea hotărâre.

Valeriu Munteanu este vicepreședinte al PL din anul 2010. Acesta a fost primar al satului Floreni, Anenii Noi, deputat din partea PL și ministru al Mediului. La alegerile locale noi din acest an, Munteanu a candidat din partea PL la funcția de primar al capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram