/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ca în evul mediu! Locuitorii de pe o stradă din Durlești se plâng că, după fiecare ploaie sau ninsoare, drumul devine impracticabil

missing
13 decembrie 2018, ora 19:51

Nu departe de Capitală, pe o stradă din Durlești, oamenii au nevoie de cizme și galoși pentru a ieși la civilizație. Și cei cu mașini au parte de probleme, nimerind, deseori, în gropi din care sunt scoși doar prin tractare. Situația s-a creat după ce în zonă a început să fie schimbat apeductul. Responsabilii de proiect au declarat că vor nivela strada abia după ce vor termina lucrările.

Calvarul oamenilor care locuiesc pe străzile Sadoveanu și Viilor din Durlești a început încă din luna iunie, atunci când în zonă au fost demarate lucrări pentru sistemul de apeduct. Cel mai greu este atunci când plouă sau ninge pentru că drumul devine impracticabil. Ca să iasă din case, oamenii sunt nevoiți să poarte cizme de cauciuc ori să-și protejeze încălțămintea cu pungi.

Când au văzut că problema lor este departe de a lua sfârșit, oamenii s-au adresat după ajutor la Primăria din Durlești.

VLADIMIR, LOCUITOR AL OR. DURLEȘTI: „La două luni de la începerea lucrărilor, am scris o scrisoare la Primărie, am indicat strada Viilor și strada Sadoveanu, ca autoritățile să ia măsuri, Au trecut deja două săptămâni de atunci și nu se aude nimic”.

La Primărie ne-au spus că până nu vor finaliza toate lucrările la apeduct, nu vor repara drumul. Cei responsabili de proiect au menționat că muncitorii sunt zilnic pe șantier, iar lucrările ar putea să fie finisate în trei săptămâni. Totuși, în ziua în care am filmat reportajul, nu am văzut vreun muncitor prin zonă.

IURIE GROMAȚKI, RESPONSABIL DE OBIECT: „La această etapă, strada Sadoveanu este practic finalizată. Săptămâna viitoare planificăm să terminăm lucrările. Antreprenorul ne-a promis că vor fi restaurate fântânile și vor fi sădiți copaci pe acest tronson. Drumul însă nu va fi reparat, va fi varianta albă”.

Primărița din Durlești nu a vrut să ne vorbească la cameră, dar a dat asigurări că în curând problema va fi soluționată.

Reporteriță: Victoria Țariova

Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram