Doi bărbați, unul din Rezina și altul din Fălești, și-au improvizat acasă „fabrici” de îmbuteliere a alcoolului. Aceștia lipeau pe sticle etichete de mărci cunoscute și vindeau băuturile pe piața neagră. 

În primul caz este vorba despre un bărbat de 70 de ani, locuitor al orașului Rezina. La el acasă poliția a găsit și a confiscat peste o sută de sticle a câte 0,5 litri, pline cu lichid de culoare cafenie, cu miros specific de alcool sub denumirea unor mărci cunoscute,  timbre, etichete, sticle goale, dopuri pentru sticle, toate, în valoare de aproximativ 20 de mii de lei.  Audiat de polițiști, acesta a declarat că băutura a fost adusă din regiunea Transnistreană, după care o îmbutelia. O sticlă de alcool era vândută cu 50 de lei. 

Acasă la bărbatul din Fălești, poliția a descoperit două sute de sticle cu băuturi pline cu lichid, sub denumirea altor mărci cunoscute, pregătite pentru comercializare, etichete, capace, sticle pentru îmbuteliere precum şi alte recipiente. Valoarea bunurilor constituie circa 15 mii de lei.

În ambele cazuri producția a fost confiscată, iar cei doi riscă o amendă de până la trei mii de lei.

Poliţia solicită consumatorilor să procure produse doar din magazinele autorizate prin lege, întrucât îşi pun în pericol viaţa şi sănătatea, procurând băuturi alcoolice din puncte neautorizate.