/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Andrei Popov: La următoarele parlamentare, PSRM va obține nu mai mult de 42 de mandate

missing
14 decembrie 2018, ora 09:11

La următoarele alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor va obține nu mai mult de 42 de mandate. De această părere este președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, Andrei Popov. Potrivit lui, se va vedea că numărul candidaților pe circumscripții uninominale câștigate de socialiști va fi vizibil mai mic decât numărul candidaților pe lista de partid.

„Democrații n-au motive reale să se teamă că socialiștii vor lua majoritate. Dar cel mai interesant este că analitic se poate dovedi că nici Igor Dodon, real, nu-și dorește, la ora actuală, o majoritate în Parlament deoarece îl va forța să formeze guvernarea și să facă față poverii guvernării”, a declarat Andrei Popov la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Igor Dodon, rațional, a luat decizia să nu lupte pentru o majoritate acum, să mimeze acest proces, să fie foarte activ, dar în realitate să nu-și dorească acest lucru”, a mai spus Andrei Popov.

În opinia lui, sistemul electoral mixt nu a fost un proiect al socialiștilor, el a fost doar prezentat ca un proiect al socialiștilor. Sistemul mixt a fost o opțiune dorită de Partidul Democrat și a fost legalizat de PSRM.

Andrei Popov consideră că PDM și PSRM nu vor face o coaliție deschisă, dar vor încerca să camufleze alianța. „Rolul lui Igor Dodon și PSRM este unul foarte util pentru democrați și utilitatea lor nu se termină cu acest scrutin electoral. De aceea, acest rol trebuie păstrat și Igor Dodon trebuie protejat și relația lor de cooperare trebuie camuflată cât mai bine”, spune președintele Institutului pentru Inițiative Strategice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram