/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Încă un democrat la Curtea Constituțională! Parlamentul a numit-o pe Raisa Apolschi în funcția de judecătoare constituțională

missing
14 decembrie 2018, ora 14:03

Deputata democrată Raisa Apolschi a fost numită în calitate de judecătoarea constituțională din partea Parlamentului.

Potrivit reprezentanților Curții Constituționale, funcția de judecător constituțional a rămas vacantă după ce Victor Popa și-a dat demisia din proprie inițiativă.

Raisa Apolschi a fost președinta Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament. Parlamentara ar fi nașa de cununie a liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc.

Amintim că, acum două zile, un alt deputat democrat, Artur Reșetnicov, a fost numit în calitate de judecător la Curtea Constituțională. Acesta a fost înaintat în funcție de către membrii Guvernului.

Totodată, la începutul acestei săptămâni, fostul procuror general Corneliu Gurin a fost numit în funcția de judecător constituțional, din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cei trei au depus jurământul astăzi, în plenul Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram