PL, PCRM și PLDM au anunțat că păresesc ședința Parlamentului cu puțin timp înainte de prezentarea de către premierul Pavel Filip a raportului privind activitatea Guvernului.

„Am înțeles că prim-ministrul va prezenta un raport de activitate pentru anii 2016-2018. trei ani de zile, consider că nu este corect pentru că în 2016 a fost anul în care PL a fost la guvernare și dacă ne uităm foarte bine la rezultate, cel mai bun an a fost când PL a fost la guvernare și nu vrem ca să se laude cu munca noastră, de aceea noi PL vă lăsăm să vă descurcați singuri aici”, a declarat Mihai Ghimpu.

„Fracțiunea PLDM de repetate ori a cerut audierea raportului Guvernului pentru anul 2018 conform prevederilor Regulamentului Parlamentului, ca să constatăm astăzi că după expirarea de drept a mandatului actualului Parlament, vine Guvernul cu raportul, ni-l repartizează aseară la ora 17:14 minute încălcând prevederile regulamentului care prevedea că trebuie repartizat cu cel puțin zece zile înainte, ca deputații să facă cunoștință cu acest raport. De asemenea, constatăm că acest raport se face mai mult ca o dare de seamă a activității Parlamentului și nu a Guvernului, fiind enumerate legile care au fost adoptate și nicidecum implementarea care este funcția de bază a Guvernului. De asemenea, în semn de protest PLDM părăsește ședința Parlamentului în momentul audierii raportului” Tudor Deliu, președinte fracțiunea PLDM.

„Pe noi ne îngrijorează însuși denumirea raportului: Realizările Guvernului, noi această la ora 18:00 am primit aceste realizări. Suntem triști și noi și tot poporul moldav și analizând această activitate de trei ani de zile am văzut mai multe show-uri, dar nu măsuri concrete întreprinse de așa numitul Guvern. Show-urile și show-menii prin care curge sânge românesc las să rămână și să se descurce fără noi”, Vladmir Voronin, deputat PCRM.

După plecarea celor trei fracțiuni din sala Plenului, ședința a continuat cu prezentarea raportului de către Pavel Filip.