Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a  demis un director de spital. Este vorba despre Viorel Vetrilă, deja fost director al Spitalului Clinic de Traumatologie și Ortopedie.

Anunțul a fost făcut de Silvia Radu pe pagina ei de Facebook. Ministra spune că a decis să-l demită pe Vetrilă în urma unei vizite la instituția medicală unde a depistat o serie de nereguli: „Au fost depistate o serie de nereguli și abateri de la normele legale (…). Conform prevederilor Legii nr. 133 din 2016, am cerut să fie depusă și o declarație de avere și interese personale din partea, deja, fostului director al instituției”, a scris Silvia Radu.

Director interimar al spitalului va fi Sergiu Ștepa: „În fața noului director au fost puse sarcini concrete de îmbunătățire a situației create la IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie. Prioritatea număr unu fiind executarea cât mai rapidă a planului de intervenții chirurgicale de protezare”, a mai spus ministra.

Anterior, când era primăriță interimară a capitalei, Silvia Radu l-a demis și pe directorul Spitalului Clinic Municipal nr. 1, Iurie Dondiuc. Acesta însă a fost restabilit din funcție de instanța de judecată. Totuși, în toamna acestui an, Dondiuc a demisionat din inițiativă proprie.