Membrul Platformei DA, Gheorghe Petic, ar putea să-și petreacă sărbătorile de iarnă după gratii. Magistrații judecătoriei Orhei au acceptat demersul procurorilor de a prelungi mandatul de arest pe numele său, pentru următoarele 30 de zile. Nici astăzi nu a fost liniște la ședința. Susținătorii acestuia nu au fost lăsați să intre în sediul judecătoriei.

„De ce ați privatizat judecătoria? De ce să mă trimiteți în drum, domnule președinte?”

„Demnitate nu aveți. Niciodată nu o să fiți ca Gheorghe Petic. Niciodată nu o să fiți ca el”.

„Vă rugăm frumos, dați-ne voie să ieșim acolo”.

Judecătorii au decis să accepte demersul solicitat de procurori, privind continuarea măsurii de arest pe numele lui Petic. Susținătorii acestuia s-au plâns, pe Facebook, că nu li se permite să intre în sediul judecătoriei Orhei, unde nu demult a fost strămutat dosarul membrului PPDA.

Manifestații similare au avut loc și acum doua zile. Unii au venit să-l susțină pe Gheorghe Petic, alții să ceară condamnarea lui. Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie curent, fiind acuzat de viol. Petic se declară nevinovat și spune că dosarul este o comandă politică. Anterior, acesta a spus, potrivit unor surse media, că este deținut în condiții „inumane” și a menționat că situația lui ar risca să se transforme în „cazul Braguța 2”. Aceste informații au fost dezmințite de Autoritatea Națională a Penitenciarelor.