/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Noi proteste violente în Franța! Peste 33 de mii de manifestanţi ai „Vestelor galbene” au ieșit în stradă

15 decembrie 2018, ora 18:21

Peste 33 de mii de protestatari ai miscării „Vestele galbene” au ieşit în stradă sâmbătă, în Franţa, pentru a cincea săptămână consecutiv. La Paris, pe bulevardul Champs-Elysées au avut loc mai multe altercaţii violente, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Cel puţin 85 de persoane au fost reţinute la Paris, sâmbătă, pe fondul prostelor violente, scrie Mediafax. Poliţia a informat că dintre persoanele reţinute, 46 au fost arestate. Nu există detalii privind motivul reţinerii lor.

Aproximativ opt mii de poliţişti şi 14 vehicule blindate au fost distribuite în capitală pentru a ţine situaţia sub control.

Ministerul de Interne a declarat că în total 69 de mii de ofiţeri de poliţie au fost distribuiţi în mai multe oraşe franceze în timpul protestelor. Cei mai mulţi se află în oraşesele Toulouse, Bordeaux şi Saint-Etienne.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram