Autoritățile municipale le recomandă șoferilor să evite străzile de pantă Ganea și Timiș care sunt impracticabile din cauza ghețușului. Pe toate celelalte responsabilii de la Î.M. „Exdrupo” dau asigurări că se poate circula.

Pe tot parcursul nopţii, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit la curăţarea străzilor din oraș și căile de acces spre suburbii, cu 21 de autospeciale. Au fost împrăștiate 320 tone nisip și sare și 21 tone de lichid antiderapant.

Primăria municipiului Chişinău informează că începând de la ora 05.00, Regia locativ-comunală a intervenit pe trotuare și căile de acces din intercartiere, cu 8 unități HACO și 7 tractoare cu sărărițe, fiind împrăștiate 41 tone de sare. De asemenea, 150 de muncitori au fost antrenați la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a atenţionat pretorii de sector, Regia locativ-comunală și Regia „Exdrupo” să fie pregătite de intervenţie. De asemenea, Ruslan Codreanu a solicitat mobilizarea serviciilor municipale, pentru a asigura curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în stațiile de așteptare, curțile de blocuri, pe străzile principale și pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. Primarul general interimar s-a referit şi la necesitatea informării repetate a agenţilor economici să cureţe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice din cauza condițiilor meteo, cetățenii pot apela la Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.