Sute de participanți costumați în eroi din povești s-au adunat astăzi în centrul Chișinăului pentru a participa la cea de-a șasea ediție a cursei caritabile Maratonul de Crăciun. Organizatorii cursei de alergare au pregătit un traseu de 3 km, pe parcursul căruia participanții au primit cadouri din partea partenerilor.

Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă și în fiecare an colectează fonduri pentru un copil care are nevoie de asta. În aces an, profitul evenimentului va fi transmis Evei Pismeniuc, care are nevoie de reabilitate permanentă. Pe teritoriul orășelului sportiv al Maratonului de Crăciun a fost amplasat și un cort cu accesorii, stickere, eco-pungi, profitul din vânzările acestora va fi donat acestei fetițe.

Fiecare alergător, după înregistrare, a primit un număr de participare, o căciuliță de Crăciun și o pungă „magică” pentru cadouri.

Condiție de participare a fost costumul de carnaval, iar organizatorii au desfășurat concursurile celor mai originale costume și cele mai original costumate familii. Câștigătorii au fost aleși de un juriu cu experiență, iar cei mai creativi participanți au primit cadouri.

Evenimentul a fost inițiat de Organizația sportivă Sporter.