/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Partidul Liberal a decis să participe la alegeri alături de viitorul bloc electoral ACUM

16 decembrie 2018, ora 16:22

Consiliul Republican al Partidului Liberal a decis astăzi participarea formațiunii la alegerile parlamentare alături de Blocul ACUM. Anunțul a fost făcut de președintele PL, Dorin Chirtoacă.

Liderul PL a menționat că decizia a fost luată pentru a consolida forțele de opoziție, pentru a exista un singur bloc democratic pro-european și unionist care să debarce regimul Plagotniuc. „A fost luată decizia prin vot de a participa la alegerile parlamentare în cadrul blocului ACUM în condițiile celor cinci puncte, compromisul pe care l-am atins în discuțiile pe care le-am avut timp de o lună”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, compromisul la care s-a ajuns include un calendar comun de activități, un membru al PL și un membru al PLDM să facă parte din comisia pentru meritocrație, participarea atât pe listă, cât și pe circumscripție, elaborarea unui proces verbal al comisiei de meritocrație în care să fie incluse persoanele care candidează, agrearea candidaților după meritocrație, dar și după preferințele cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram