/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Înscrierea copiilor la școlile din Chișinău ajunge și la 800 de euro. DGETS, obligată să revadă statutul asociațiilor de părinți

17 decembrie 2018, ora 09:39

Taxa de înscriere a copiilor la unele grădinițe din Chișinău, variază de la 400 la 4000 de lei, iar pentru a-și vedea copiii elevi la unele școli din capitală, unii părinți scot din buzunare până la 800 de euro, potrivit primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Acesta spune că a făcut o totalizare a plângerilor părinților către autoritățile municipale și cele mai multe dintre ele fac referire la taxele de înregistrare a copiilor în instituțiile de învățământ. Codreanu spune că majoritatea plângerilor de la părinți sunt anonime.

„Noi vorbim de instituții municipale finanțate de stat și de faptul că învățământul este gratuit. Niște taxe de parcă te înscrii pe moșia cuiva. Este o hoție la drumul mare”, a comentat Ruslan Codreanu.

Edilul a dispus ca șefa Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS), Rodica Guțu, să verifice activitatea asociațiilor de părinți din capitală, iar în cazurile în care aceste asociații nu vor renunța la taxele de înscriere în școli și grădinițe, directorii să fie obligați să rezilieze contractele cu ei.

„Am elaborat un plan de prevenire a acțiunilor de corupție. Vom întreprinde acțiuni de verificare a tuturor acordurilor cu asociațiile de părinți”, a comentat Rodica Guțu.

Conducerea DGETS are la dispoziție o lună pentru a prezenta informații la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram