/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Numiri politice la CC? Acuzațiile au fost aduse de către invitații emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8

missing
17 decembrie 2018, ora 19:04

Sunt sigur că această numire a domnului Gurin și a domnului Reșetnicov este una politică și a fost făcută de Partidul Democrat. Celelalte instituții, precum este Consiliul Superior al Magistraturii, au executat decizia politică”, Ștefan Gligor, director programe CPR.

CSM acum era obligat, când a primit acest demers din partea Curții Constituționale, precum că este vacantă funcția, trebuia, la fel ca de celelalte dăți, să anunțe concurs, unde să depună dosarele toți care întrunesc acele condiții, deoarece CSM nu este organ politic”, Teo Cârnaț, ex-membru CSM.

Ștefan Gligor consideră că prin aceste numiri, guvernarea urmărește să controleze rezultatul scrutinului din februarie, Curtea fiind organul responsabil de validarea mandatelor parlamentarilor și a referendumului.

Până la 17 circumscripțiile uninominale, alegerile în aceste circumscripții pot fi invalidate la decizia Curții Constituționale fără să fie invalidat exercițiul la nivel de țară. Curtea Constituțională este instrumentul perfect pentru a salva situația în cazul în care alegerile merg pe o pistă greșită”, Ștefan Gligor, director programe CPR.

Reprezentanții Partidului Democrat au negat anterior că partidul ar fi avut vreo tangență cu numirile ultimilor magistrați la Curtea Constituțională. Ei au evidențiat că decizia a aparținut în totalitate instituțiilor responsabile. Am încercat să obținem o reacție de la Consiliul Superior al Magistraturii, însă, fără succes. Serviciul de presă ne-a direcționat către un comunicat de pe pagina CSM, în care doar se constată numirea lui Cornel Gurin. Președintele CSM, Victor Micu, nu ne-a răspuns la telefon, iar membrul CSM, Dorel Musteață a făcut și el trimitere la ședința de marțea trecută a instituției, la care Gurin a fost numit de plenul Consiliului Superior al Magistraturii în calitate de judecător constituțional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram