În ajunul matineelor și a sărbătorilor de iarnă, părinții au luat cu asalt piețile și magazinele din capitală. Toți se află în căutarea costumului de carnaval perfect. Au grijă și ca prețul să fie accesibil. Mai nou, în vânzare au apărut costume tematice chiar și pentru bebeluși.

Această mamă a venit astăzi la Piața Centrală pentru a găsi un costum de Craciuniță pentru fiica sa de doar trei luni. Chiar și la această vârstă fragedă, fetițele trebuie să fie în ton cu sărbătoarea, spune femeia.

„Nu da, vrem să fie frumoasă de Anul Nou, e mult așteptată. Avem doi băieței și o fetiță și vrem și ea să fie frumoasă de sărbători. Bugetul nu-i așa de mare că numai soțul lucrează, dar mă rog… În ziua de azi tot e scump, nu mai găsești nimic ieftin”.

Potrivit vânzătorilor de costume de carnaval, luna decembrie este mereu cea mai tensionată, din cauza matineelor, dar și a sărbătorilor de iarnă.

De toate. Fiecare caută, cine numai ce nu caută. Ca și anul trecut am adus rochițe, crăciunei, costumașe de mascarad. Noi născuți, body-curi, cu căciulițe tot, la 130 de lei. Rochițele sunt diferite, de la 380 până la 780”,Svetlana, vânzătoare.

„O rochiță să mai aibă cu ce o purta mai pe urmă. Simplu și frumușel, finuț ceva. În jur la 300 de lei cred că, noi ne stăruim să economisim”.

Forfotă mare este și în saloanele de închiriat costume. Ce-i drept, aici oferta este mai mare.

Cenușăreasa sau Crăiasă Zăpezilor. Moș Crăciun sau Ali Baba. Copiii pot alege din peste 1000 de modele prezentate în acest salon din capitală. Aici, Părinții închiriază rochii, costume, peruci și coroane. Iar mie, doar cei șapte pitici îmi lipsesc”, Diana Popa, reporter TV8.

Părinții pe care i-am surprins au venit fără copii pentru a le alege costumele. Astfel, spun ei, economisesc timp și le fac o surpriză picilor.

„Toți băiețeii anul acesta sunt iepurași. Foarte drăguț, minimal, așa cum am vrut, ca să-i fie comod copilului. Nu, prețul este forte bun. Cred că o să fie o surpriză. În ziua sărbătorii o să-l probeze pentru prima dată”.

În grupă toți au fost oameni de zăpadă, așa a fost o scenetă”.

„El este doctor la matineu, fac sceneta cu capra și de aceea îmi trebuie un costum de doctor. Am căutat dar cam greu se găsesc ele nu știu de ce”.

Fetițele aleg coronițe, strălucitor, pietre, dar băiețeii am observat că sunt mai restrânși în pietre și străluci. Dar aleg ceva mai strașnic, mai înfiorător. Mai nou, tot aceleași personaje doar că alte costume. Deci dacă a fost anul trecut prinț, doresc anul acesta alt prinț să fie”, Vera Popa, administratoare.

În saloanele specializate, închirierea unui costum de carnaval costă între 60 și 600 de lei.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Mark Diaconu