Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la Secția înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Ungheni. Perchezițiile au avut loc într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive săvârșite de către funcționarii instituției menționate.

Procurorii au stabilit că un expert al Secţiei de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto mun. Ungheni, având statut de persoană publică, în atribuțiile de serviciu ale căruia intră identificarea și înmatricularea vehiculelor auto în perioada de la 26 octombrie până la 17 noiembrie, contrar obligaţiunilor de serviciu, a acceptat şi primit de la diverse persoane mijloace bănești, pentru a îndeplini acţiuni în exercitarea funcţiei deținute, şi anume pentru urgentarea procesului de efectuare a verificării și înmatriculării vehiculelor.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate documente și tehnică de calcul. Fiind audiat, învinuitul și –a recunoscut vina, fiind cercetat în stare de libertate. Dacă acesta va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

La începutul lui noiembrie au avut loc percheziții la Birourile de Înmatriculare şi Stații de Testare a Transportului Auto din centrul şi sudul ţării.