/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ce cărți au citit cei mai influenți oameni de afaceri din lume, în anul 2018

missing
19 decembrie 2018, ora 11:40

Bloomberg a întrebat liderii lumii din domeniul afacerilor, să numească cea mai bună carte pe care au citit-o anul acesta. Potrivit răspunsurilor, The Coddling of the American Mind (Codificarea minții americane), de Greg Lukianoff și Jonathan Haidt, a fost citată de cele mai mult ori. Tehnologiile sunt astăzi prezente în orice interacțiune umană, au spus realizatorii acestui top, dar abia în 2018, oamenii au început să vadă consecințele acestui fenomen.

Neil Blumenthal, fondatorul brandului de ochelari Warby Parker, Gene Munster, managerul companiei de cercetare Loup Ventures și Henry Kravis, co-fondatorul companiei KKR care investește în idei centrate pe probleme sociale, cu toții au recomandat această carte.

De asemenea, Bad Blood (Sânge Rău) este a doua carte, care a acumulat cele mai multe voturi.

Foto: goodreads.com

„Această carte provocatoare, descrie efectele negative pe care le au rețelele sociale și „overparenting-ul” (excesul de grijă al părinților), asupra vieții tinerilor de azi. M-a făcut să reflectez asupra propriilor mele acțiuni, atât ca director executiv, cât și ca părinte, și cum am contribuit eu personal în progresarea culturii de “safetyism” (siguranț excesivă). Ideea centrală a acestei cărți m-a ajutat să văd noi căi de tratare a problemelor vieții moderne”, a spus Neil Blumenthal.

Foto: zdnet.com

„Această carte este despre controversata companie Theranos, care peste noapte a pierdut nouă milioane de dolari. Cartea este scrisă ca o avertizare a ceea ce se poate întâmpla atunci când o poveste bine vândută, poate știrbi din fundamentele echitabile ale unei afaceri. În carte se subliniază importanța jurnalismului de investigație, fără de care, această istorie poate că nu ar fi fost scrisă niciodată”, a spus Kathryn Haun.

Foto: goodreads.com

„Cartea Codul Culturii: secretul lucrului în grup, examinează cultura de lucru a companiilor mari, prin istorii de succes, dar și de eșec, subliniind conducerea și liderismul prin schimbare. În carte se accentuează importanța vulnerabilității în calitățile unui lider și în felul în care o companie abordează această temă. În carte se mai subliniază cât de importantă este recunoașterea propriilor greșeli pentru un lider”, a spus Max Levchin, co-fondatorul Paypal.

Foto: groupo.com

Cartea Principii: Viață și Lucru, poate fi văzută ca un curs intensiv în luarea deciziilor și setarea intențiilor de lungă durată în carieră, dar oferă de asemenea sfaturi de neprețuit pentru cum să trăiești bine în general. Citește-o, apoi recomand-o cuiva, este foarte utilă”, a spus Dara Khosrovshahi, director executiv Uber.

Aici găsiți lista completă a cărților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram