/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO. VIDEO/ Profesorii din Moldova s-au întrunit la Conferința Națională eTwinning Plus 2018

missing
19 decembrie 2018, ora 13:08

La conferință au participat 85 de cadre didactice din Republica Moldova și România. Doi ambasadori eTwinning din România și profesori din R. Moldova cu experiență extinsă în implementarea proiectelor educaționale au împărtășit în cadrul conferinței experiența lor în eTwinning.

În premieră pentru Republica Moldova, 60 dintre cei mai activi profesori etwinneri au fost premiați cu Certificatul European de Calitate și tot în premieră 10 școli din țară au fost certificate de către Centrul de Suport din Bruxelles cu Certificatele Școala eTwinning 2018, iar pentru anul 2018 au fost desemnați 2 Ambasadori eTwinning Moldova – profesorii Angela Dimitriu și Sergiu Jelihovschii.

„În 5 ani de când Fundația Est-Europeană gestionează programul eTwinning Plus în Republica Moldova, am reușit să sporim numărul de profesori înregistrați și proiecte derulate, astfel Comisia Europeană oferă ca exemplu statisticile eTwinning din Republica Moldova drept exemplu pentru țările UE sau ale Parteneriatului Estic” a afirmat Sorin Mereacre, președintele Fundației Est-Europene.

eTwinning Plus Moldova este unul dintre cele mai mari și inovative proiecte școlare din Republica Moldova și are scopul de a spori dialogul educațional – intercultural între şcolile din ţările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice şi elevii în activităţi noi de învăţare: crearea de diverse produse educaţionale care implică utilizarea noilor tehnologii (lecții online – live între aceștia și proiecte comune în diferite limbi).

Peste 300 de profesori din Moldova care reprezintă 150 de școli, sunt parte a acestui proiect grandios.

eTwinning Plus Moldova în cifre, după 6 ani de activitate, înseamnă:
 365 profesori înregistrați
 210 de școli înregistrate
 1040 proiecte eTwinning derulate
 122 de Certificate Naționale de Calitate acordate
 103 de Certificate Europene de Calitate acordate
 210 profesori instruiți la nivel internațional și 457 instruți la nivel național
 10 Școli deținătoare de Certificatul de Școală eTwinning 2018
 7 Ambasadori eTwinning
 2 Premii Europene de Calitate

eTwinning este comunitatea şcolilor din Europa, parte a Programului Erasmus+ al Comisiei Europene – o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii între cadrele didactice a comunității UE și non-UE.

La 4 martie 2013, a fost lansat eTwinning Plus adresată ţărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova.Portalul eTwinning este disponibil în 25 de limbi (www.etwinning.net), fiind punctul central de întâlnire şi de lucru a circa 554 000 de membri, care realizează peste 62 000 proiecte în 200 000 de școli din Europa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram