/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Au aruncat cu daruri în copii. „Caravana” lui Ilan Șor s-a lăsat cu scandal în satul Rădoaia, raionul Sângerei

missing
19 decembrie 2018, ora 18:01

Incredibil, incredibil. Răsturnați autobuzul cu picioarele în sus să se ducă jos.

Imaginile au fost surprinse la evenimentul ”Caravana Magică” organizat de Partidul Șor în localitatea Rădoaia și au fost transmise în direct de către un consilier raional neafiliat din raionul Sângerei. Potrivit acestuia, autobuzul a ajuns în localitate aseară, în jurul orei opt. Imediat ce a staționat, zeci de oameni printre care bătrâni și copii minori s-au îmbulzit la ușa autobuzului.

– Incredibil, incredibil priviți la ce am ajuns.
– Sunteți împotriva lui Șor ?
– Ați plecat acum, ați plecat.
– Da noi vrem să vedem, că avem drepturi.

Sătenii au stat în frig aproape o oră pentru a primi niște dulciuri sau o jucărie. Acest fapt i-a nemulțumit pe unii, care au spus că este o bătaie de joc. Din imaginile video se observă cum membrii partidului aruncă direct în mulțime cu niște pachete.

Au zădărât copii și spuneau: Ce vrei matale? Ce vrei? Ce ați venit în Rădoaia, un sat așa de mare, cu două bomboane? Au zădărât copiii. Răsturnați autobuzul cu picioarele în sus să se ducă jos.

Incredibil incredibil. Acesta este iadul pe pământ, dragi prieteni, ian uitați-vă. I-an uitați-vă…Nici la câine mâncarea nu se dă așa cum voi cadourile. Iată ce jucării. Asta este cadou pentru copii? Produse alimentare am înțeles că au dat, ceva chifle”.

Nemulțumirea oamenilor a fost și mai mare atunci când cadourile s-au terminat.

Copiii nu pleacă, așteaptă cadouri. Asta nu-i sărbătoare, asta-i bătaie de joc. .. Unul mai mare poate să intre acolo, dar un copil. Cum să intri, să-l ucizi acolo. Asta-i bătaie de joc. Da cineva a scris că asta-i sărbătoare”.

Reacția Partidului Șor nu s-a lăsat mult așteptată. De dimineață pe pagina de Facebook a formațiunii a apărut un comentariu prin care reprezentanții lui Șor spun că adepții PAS și Partidului Platforma DA au adus mai mulți provocatori la eveniment.

Reprezentanții PAS au spus că nu comentează afirmațiile lui Ilan Șor. Pe de altă parte, cei de la Platforma DA au respins acuzațiile și au spus că, de fapt, Ilan Șor este cel specializat în provocări.

Noi ca entitate politică nu avem nicio atribuție la ceea ce s-a întâmplat în satul Rădoaia. Este caracteristic partidului Șor să aducă provocatori și oameni speciali pentru a organiza așa numite contra-proteste”, Alexandru Slusari, vicepeședinte Partidului Platforma DA

Am solicitat un comentariu și din partea Comisiei Electorale Centrale. Responsabilul de comunicare cu presa ne-a comunicat că instituția nu este împuternicită să examineze cazul din motiv că Partdidul Șor nu a fost înregistrat ca și concurent electoral, prin urmare nu este subiect al Codului Electoral.

Cât despre posibilele acte de corupere a alegătorilor, cetățenii sau partidele politice ar trebuie să depună plângeri la poliție sau la procuratură. Săptămâna trecută membrii Partidului Democrat a transmis o scrisoare CEC-ului și CCA-ului prin care au cerut adoptarea unui cod de etică în campania electorală. Atunci PD au declarat că unele partide de opoziție, precum și de la guvernare, deja au dat startul campaniei. Aceștia însă nu se referă și la Partidul Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram