/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Elevii care au obținut medalii la olimpiadele naționale și internaționale au fost premiați. Liceele în care învață aceștia

missing
20 decembrie 2018, ora 16:29

Cei 29 de elevi din Republica Moldova, care au obținut anul acesta medalii la olimpiadele naționale și internaționale, au fost premiați. Elevii olimpici au obținut pe parcursul anului 2018, în total, 36 de medalii și șase mențiuni de onoare. 

Anul acesta, olimpicii noștri au participat la 15 olimpiade și concursuri regionale și internaționale, care s-au desfășurat în: Grecia, Italia, România, Portugalia, Serbia, Republica Belarus, Rusia, Republica Macedonia, Statele Unite ale Americii, Republica Slovacia, Republica Cehă, Iran, Japonia, Botswana.

Concursurile internaționale menționate au fost desfășurate la următoarele discipline de studii: matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe și limba franceză. De la toate aceste concursuri elevii noștri s-au întors acasă cu premii, dintre care patru medalii de argint, 32 de medalii de bronz și șase mențiuni de onoare.

Deținătorii locurilor premiante învață la Liceul Teoretic „Orizont”, Liceul de Creativitate și Inventică ,,Prometeu-Prim”, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Liceul Teoretic “Gheorghe Asachi”, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic Resurse Educaţionale și Training Tehnologic „B. Z. Herţli” din mun. Chișinău, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic ,,Mihail Lomonosov”, Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din mun. Bălți.

„Cele 36 de medalii și șase mențiuni de onoare la unele dintre cele mai complicate discipline de studiu sunt dovada că școala noastră produce excelență. Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați dus și în acest an faima Republicii Moldova. Vă doresc succese în continuare să nu vă opriți aici, să munciți, deoarece voi ați demonstrat că prin multă stăruință și talent, puteți obține rezultate frumoase. Mulţumesc şi profesorilor voștri fără de care v-ar fi fost mult mai greu să realizați performanțe”, a afirmat ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, la ceremonia de premiere a elevilor olimpici.

De asemenea, în cadrul Galei au fost premiați și 27 de profesori care au contribuit la identificarea și dezvoltarea talentelor, organizarea olimpiadelor și concursurilor, selectarea echipelor pentru participarea la competițiile internaționale, desfășurarea taberelor de pregătire a loturilor olimpice și cei care au condus echipele de elevi la aceste concursuri.

Fondul de premiere al Galei Olimpice 2018 a constituit 620 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram