/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

În Penitenciarul de la Rusca a fost deschisă o nouă secție de cusătorie, unde vor fi angajate 28 de deținute

missing
20 decembrie 2018, ora 10:24

În Penitenciarul nr. 7 de la Rusca a fost deschisă o nouă secție de cusătorie. Aici vor fi angajate 28 de deținute, potrivit reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Secția activează în cadrul Întreprinderii de Stat „Russca”, care este amplasată pe teritoriul instituției de detenție.

Atelierul de producere va oferi oportunitatea de angajare deținutelor care au absolvit cursurile de instruire din cadrul Școlii Profesionale din or. Hîncești, specialitatea „cusătoreasă”, învățământ dual.

„Lansarea unei noi secții de producere are ca scop crearea unor noi locuri de muncă pentru femeile condamnate, fapt care contribuie la eficientizarea procesului de reabilitare și reintegrare socială a acestora”, menționează serviciul de presă al ANP.

În prezent, în Penitenciarul de la Rusca își ispășesc pedeapsa 308 de femei, dintre care 118 sunt angajate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram