Un părinte din satul Rădenii Vechi se plânge că a fost impus să-și ducă copilul de un an și 11 luni cu febra de 40 de grade pe o sanie până la punctul medical din sat. Tatăl copilului declară că deși a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță, aceștia i-au spus mamei ca să-și ia copilul și să vină la asistența medicală singuri pentru că ambulanța nu poate ajunge la casa acestora. Incidentul a avut loc la data de 17 decembrie. Contactați pentru o reacție cei de la 112 ne-au spus să îi telefonăm mâine deoarece ziua de muncă s-a terminat.

Tatăl copilului povestește că, ambulanța a fost apelată de mamă la orele 9:09 minute. Acesteia i s-a comunicat să aștepte medicii. Ulterior, peste aproximativ o oră mama micuțului a fost telefonată și i s-a spus să-și aducă copilul cu o sanie, din motiv că ambulanța nu poate urca dealul.

Medicul de pe salvare a impus-o pe mama să-și ia copilul pe o sanie și să-l aducă cu temperatura de 40 de grade, la punctul medical din sat. La 09:09 minute cei de la 112 au preluat apelul și au spus că salvarea va veni în sat. Din raionul Ungheni până în satul Rădenii Vechi. La 09:59 a sunat asistentul de la salvare spunându-i mamei că ei nu se pot urca la deal”, a spus tatăl copilului într-un video plasat pe o rețea de socializare.

Bărbatul susține că femeia a fost umilită de către „asistența medicală” care i-au spus că trebuia să-și ia copilul și să se ducă în satul vecin după ajutor.

Într-un final mama și-a a dus pe o sanie copilul la punctul medical. Mai mult ca atât, a fost și umilită de către asistenta medicală că trebuia să-și ia copilul și să se ducă în satul vecin.

Totodată, bărbatul a declarat că este indignat de faptul că microbuzul de rută se poate deplasa fără impedimente, ambulanța însă nu ajuns până la destinație.

Eu am fost în sat, drumurile sunt normale. Drumul nu era așa într-o stare ca să nu circule transportul. Rutiera care circulă pe grafic, ea circula corespunzător și nu avea schimbări la grafic”, a mai menționat acesta.

În cele din urmă, bărbatul spune că s-a adresat la Ministerul Sănătății și la Inspectoratul Național de Poliție despre acest incident și vrea ca medicul care i-a umilit soția și copilul să fie eliberat din funcție.

Mie îmi pare foarte rău dar am informat personal ca părinte serviciul 112, unde i-am informat pe cei de la Ministerul Sănătății și Inspectoratul Național de Poliție, despre asemenea atitudine a medicului.

Contactați, cei de la 112 ne-au spus să apelăm mâine din motiv că orarul de muncă a luat sfârșit. Vom reveni mâine cu o reacție a serviciului 112.