/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Aprobat oficial de CEC! Ziua când va începe înregistrarea candidaților electorali pentru alegerile parlamentare

missing
21 decembrie 2018, ora 12:20

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat ziua și locul primirii dosarelor pentru înregistrarea concurenților electorali pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Astfel, înregistrarea candidaților va începe de pe 26 decembrie 2018 și se va desfășura în două etape. Ultima zi când vor mai fi primite dosarele potențialilor candidați este 24 ianuarie 2019. 

Astfel, în primele două zile, pe 26 și 27 decembrie, înregistrarea candidaților electorali se va face la sediul CEC și la Palatul Republicii.

Potrivit președintei CEC, Alina Russu, decizia de a se organiza procesul de recepționare a dosarelor partidelor și a candidaților independenți în două sedii diferite, în primele două zile, a fost luată din motiv că anume în aceste zile numărul solicitărilor este cel mai mare, potrivit experienței din anii precedenți: „Ținând cont de acest lucru, pentru organizarea profesionistă și transparentă a procesului, vin cu propunerea să divizăm această procedură în două etape”, a spus Alina Russu.

Astfel, în prima etapă reprezentanții partidelor sau ai blocurilor electorale vor merge la sediul CEC, de pe str. V. Alecsandri, nr.119, bir. 202, ca să depună dosarele pentru înregistrarea în cursa electorală; iar în a doua etapă candidații înscriși pe lista partidelor sau ale blocurilor electorale vor depune personal declarația privind consimțământul de a candida la sediul Palatului Republicii de pe str. M. Cebotari, nr. 16.

Ulterior, începând cu ziua de 28 decembrie 2018 și până la 24 ianuarie 2019, documentele se vor depune la sediul Comisiei Electorale Centrale în următoarele intervale orare: între orele 9.00 – 16.00, în zilele de luni-vineri, până la data de 23 ianuarie 2019 inclusiv, cu excepția zilelor de 1 și 7 ianuarie 2019; iar pe 24 ianuarie, solicitanții se pot prezenta între orele 9.00 – 17.00.

Pentru înregistrare în calitate de participanți la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019 documentele se vor depune la Comisia Electorală Centrală începînd cu data de 26 decembrie 2018 – 24 ianuarie 2019 ( str. V. Alecsandri, nr.119, biroul 202), în intervalul orar:

De asemenea, a fost constituită și o comisie răspunzătoare de tragerea la sorț, privind ordinea de includere a numelor candidaților în buletinele electorale, în cazul în care doi concurenți electorali vor depune concomitent solicitările la CEC. Extragerile la sorț se vor face la final de zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram