La inaugurarea noului sediu al Procuraturii care va găzdui Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, oficiul principal al Procuraturii Chișinău și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au venit mai multe persoane de vază.

Astfel, printre invitați se regăsesc ministerul Justiției, ministerul de Interne, Președintele CSM, Victor Micu, proaspătul judecător al Curții Constituționale Cornel Gurin și el fost procuror, Adriana Bețișor care a instrumentat dosarul fostului premier Vlad Filat și Viorel Morari, procurorul șef al Procuraturii Anticorupție.

Sediul Procuraturii a este amplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar o parte din ferestre au vedere spre sediul partidului Democrat. Din imaginile din interiorul edificiului vedem că pardoseala a fost placată cu faianță, la intrarea în sediul este un post de pază cu turnichete și detector de metale la care stau doi carabinieri. Edificiul are o sală mare cu peste 500 de locuri, și o alta unde reprezentanții procuraturii au oferit declarații presei. În plus pe unul din holuri este amplasată statuia zeiței Justiției cu inscripția „DURA LEX, SED LEX”  care se traduce Legea-i dură, dar e lege”.

Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, noul sediu are trei etaje şi o suprafaţă la sol de peste trei mii de metri pătrați. Aici vor activa circa cinci sute de procurori, consultanţi ai procurorului, inspectori, ofiţeri detaşaţi la procuratura specializată, specialişti, personal tehnic şi auxiliar.