Un ospăț de zile mari a fost organizat în postul Crăciunului la Mănăstirea Țigănești, pentru Mitropolitul Vladimir și alți clerici, de Sfântul Nicolae pe vechi, când e marcat și hramul bisericii de iarnă a mănăstirii. Masa ar fi fost organizată din contul lui Serghei Enciu, proprietarul rețelelor de restaurante „Taxi Blue” din Chișinău, care ar fi suspectat de evaziune fiscală, scrie Anticorupție.md.

„Masa a fost deservită de chelneri de la Taxi Blues, iar Serghei Enciu a avut grijă ca totul să fie frumos amenajat. Deși s-au servit doar bucate de post, masa a fost doldora de bunătăți, la care majoritatea creștinilor din Moldova nici nu visează. Nu au lipsit nici băuturile alcoolice”, scrie sursa citată.

Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei, solicitat de Anticorupție.md, a declarat că nu știe cât a costat ospățul și că, cel mai probabil, masa a fost comandată de mănăstire.

Omul de afaceri Serghei Enciu e suspectat din anul 2017 că ar fi prejudiciat statul cu peste cinci milioane de lei. În prezent, dosarul lui se află pe rol la Judecătoria Chișinău.

Foto: Anticoruptie.md