/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Procurorii, vecini cu democrații. Reparația clădirii Procuraturii Generale a costat aproape 27 de milioane de lei

21 decembrie 2018, ora 19:09

– Asta este Anticamera.
– Ați mai fost anterior în Biroul Dumneavoastră?
– Când? Am fost în ultima jumătate de an, în fiecare zi, în acest edificiu, și nu o dată pe zi.

Poftim – Astfel de birouri sunt patru, doar acest edificiu este biroul Procurorului General și trei birouri ale adjuncților Procurorului General, care au fix același metraj.

Biroul lui Harunjen este singurul care are ieșire la balcon. Acesta însă nu dă spre sediul Partidului Democrat, spre deosebire de alți procurori, care vor munci cu ochii spre PD.

Tot de ce face în afara acestui sediu nu are nicio putere să ne intimideze”, Eduard Harunjen, procuror General

În noua clădire, care măsoară circa 3 mii de m2, vor activa în jur de 400 de angajați. Pentru că nu toți procurorii vor avea loc de parcare, unii au fost îndemnați să se deplaseze cu transportul public. Sunt și angajați care s-ar deplasa cu bicicleta, susține Eduard Harunjen. Instituția mai are o sală de conferință, un loc pentru muzeul procuraturii, dar și o sală pentru presă. La inaugurarea sediului, au fost invitați zeci de procurori, șefi de la CNA, judecători și miniștri. A explicat și de ce a păstrat simbolurile comuniste de pe clădire.

Șefii mari de la Moscova când au primit când au receptat această clădire nu prea au fost bucuroși de ce au văzut și chiar l-au amendat pe acest arhitector”, Eduard Harunjen, procuror General

Să nu dea domnul că omul vine în hramul ăsta și să se întoarcă fără dreptate. Iaca asta, clădirea asta obligă”, Dumitru Postovan, primul procuror General

În timpul inaugurării, în fața clădirii a avut loc și un mic protest. Activiștii nu au avut acces în sediu.

– Puteți să ne spuneți de ce protestați?
– Pentru că nu ne dau voie nici mie nici. Nici mie, nici lui Anatol Mătăsaru. Iată ne-au luat de mâini acesta, carabinierul și ne-au aruncat afară.

Dacă dumnealor au venit la audiență, audiență astăzi nu se petrece în acest sediu”, Eduard Harunjen, procuror General

Noua clădire a atras și atenția unor trecători.

Este foarte frumos. De-ar lucra așa procuratura cum este clădirea lor.

Absolut de loc nu merită, absolut de loc. Cu lucru care-l face nu merită nici salariu să aibă, nu merită nimci absolut.

Să nu fim invidioși pe procuratură, fie ca noi toți să avem clădiri frumoase.

În noul sediu, își vor avea birourile angajații Procuraturii Generale, PCCOCS și o parte a Procuraturii municipale. Procurorii vor trece în noua casă până la sfârșitul acestui an. Reparația clădirii a costat în jur de 27 de milioane de lei, prevăzute de Guvern pentru reforma procuraturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram