/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO. VIDEO/ Diaspora moldovenească a protestat concomitent în trei orașe din Israel. „Vrem un Parlament curat, vrem alegeri corecte, vrem dreptate”

22 decembrie 2018, ora 15:53

Câteva grupuri de cetățeni moldoveni au protestat astăzi concomitent în trei orașe din Israel: Telaviv, Haifa și Ierusalim. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de actuala guvernare și au scandat „Diaspora nu se vinde”, „Jos mafia”, „Jos corupția”, „Vrem un viitor la noi acasă”, „Trădătorii la pușcărie”. 

„Sărbătorile vin și noi suntem departe de copii. Le ducem dorul. Vrem acasă pentru că e tare greu printre străini. Vrem locuri de muncă, vrem salarii bine plătite, vrem să ne petrecem viața alături de copii”, spune una dintre protestatare.

„Vrem un Parlament curat, vrem alegeri libere, vrem adevăr și dreptate, vrem stabilitate, vrem un viitor la noi acasă”.

„N-am ieșit îndemnați sau plătiți de nimeni. Am ieșit ca să ne spunem nemulțumirea și durerea din suflet”, spun manifestanții.

„Vrem o guvernare activă care să se gândească la oamenii din străinătate, să ne ofere locuri de muncă acasă, lângă copii, lângă familii”.

De asemenea, protestatarii și-au îndemnat semenii să nu stea în fața televizoarelor, dar să iasă în stradă pentru a da jos de la putere actuala guvernare. „Dacă noi o să ne mobilizăm împreună, o să dăm jos trădătorii de la putere”, spune un cetățean participant la protest.

Printre cerințele protestatarilor a fost și eliberarea lui Gheorghe Petic din arest.

Gepostet von Anastasia Goncear am Samstag, 22. Dezember 2018

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram