Bilanțul valului uriaș care s-a abătut asupra Indoneziei după erupția Vulcanului Krakatoa a ajuns la 222 de morți și peste 800 de răniți, au anunţat autorităţile locale, citate de BBC.

Zeci de persoane sunt considerate dispărute.

Agenţia de Gestionare a Dezastrelor din Indonezia şi-a cerut scuze pentru confuzia creată, deoarece nu a emis o avertizare de tsunami în urma erupţiei vulcanice şi le-a transmis locuitorilor să nu se panicheze. Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho, a transmis că s-a creat o confuzie din cauza faptului că nu a fost înregistrat un cutremur. Reprezentanţii Agenţiei au anunţat că sute de clădiri au fost distruse, scrie Mediafax.

Conform specialiştilor, tsunamiul a fost generat de erupţia Vulcanului Krakatoa, care a erupt vineri timp de două minute şi 12 secunde, creând un nor de fum de aproximativ 400 de metri. Valul a lovit regiunile indoneziene Pandeglang, South Lampung şi Serang. Printre zonele afectate se numără staţiunea Tanjung Lesung, situată în Java.

Strâmtoarea Sunda, situată între insulele Java şi Sumatra, conectează Marea Java şi Oceanul Indian.

Autorităţile au avertizat locuitorii să se îndepărteze de zona de coastă, deoarece este posibil să se producă un al doilea tsunami.

/VIDEO. FOTO/ TSUNAMI în Indonezia: Zeci de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite