Cunoscutul site de descărcări torrentsmd.com se închide pe data de 27 decembrie. Inițiatorii site-ului își motivează decizia prin faptul că utilizatorii și-au pierdut interesul pentru acesta. 

„La lansarea site-ului, exista o necesitate puternică de a face schimb de informație. Dar în ultimii ani au apărut multe alternative. Din acest motiv a scăzut și interesul din partea membrilor fondatori cât și a largei comunități inițial prezente”, spun fondatorii site-ului.

După ce site-ul va fi închis, toate datele legate de torrente vor fi șterse. De asemenea, toți utilizatorii își vor păstra accesul la forum care va fi accesibil pe adresa topicmd.com, iar cei care nu doresc să-și păstreze accesul, își pot ștrerge contul.

Toate torrentele încarcate pe site de la începutul existenței sale au fost publicate. Oricine își poate deschide o clonă a siteului.

Totodată, fondatorii propun alternative pentru torrentsmd.com.

  • https://thepiratebay.org/ – Cel mai mare tracker din lume la moment cu cel mai divers conținut în toate limbile. Conținutul primar fiind engleza, dar poate fi găsit în romănă și rusă.
  • https://rutracker.org/ – Cel mai mare tracker rusesc.
  • http://seedfile.ro/ – înregistrare deschisă
  • http://freetmd.com – creat de comunitate

Un site mare de torrente romanesti este filelist.ro, pe care înregistrarea se face doar în bază de invitații.

Activitatea oficială a site-ului torrentsmd.com a început pe data de 1 ianuarie 2006. Primul Bittorrent Tracker Independent din Republica Moldova, un site iniţiat şi administrat de un simplu grup de utilizatori independenţi, fără susţinere financiară şi fără vreun sprijin din partea cuiva.