Poliția de Frontieră a întreprins mai multe măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, pentru a nu se reține la frontieră, familiile cu copii vor trece vama pe pista corpului diplomatic. De asemenea, a fost suplinit numărul angajaților cu circa 500 de polițiști.

De asemenea, Poliția de Frontieră a format grupuri mixte de specialiști care vor fi pregătite să intervină în cele mai solicitate puncte de trecere. Va fi aplicată tehnică portativă de citire a documentelor de călătorie, iar la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina.

Polițiștii recomandă oamenilor să verifice din timp valabilitatea şi statutul documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. De asemenea, să utilizeze toate punctele de trecere existente la graniţă pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

În ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, vama Sculeni și Otaci.