/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ În căutarea cadourilor. Sute de oameni au vizitat târgul de Crăciun de la Moldexpo

24 decembrie 2018, ora 19:31

De la pături pufoase și veselă, până la decorațiuni hand made – toate au putut fi găsite la Târgul de Crăciun de la Moldexpo, care a adunat meșteșugari și antreprenori din toată țara.

Pentru anul acesta am făcut câteva compoziții noi. Am făcut buturugi cu lumânări pentru masa de Crăciun sau pentru masa de Revelion”, Beatrice Isac, meșteriță.

Este un brad creat manual, decorat, pictat manual. Acesta un om om de zăpadă, cu lumânare, din lemn, crea manual”, Vladimir Sarapoliev, meșter din Râbnița.

Decorațiunile pentru brad costă de la 5 lei până la 70 lei bucata. Cele mai scumpe sunt cele cu sclipici sau pictate, spun vânzătorii.

Totuși, cele mai întrebate sunt cele mai ieftine, oamenii cumpără câte 2-3 seturi, acestea și sunt cele mai întrebate”, Diana Buliga, meșteriță.

La târgul de Crăciun puteți găsi și decorațiuni mai speciale, cum ar fi această sanie a lui Moș Crăciun. Prețul căreia ajunge până la 3000 de euro”, Ana Sârbu, reporter TV8

Avem brăduți de 2 și 3 metri, ghirlande, efectuate la comandă, care în Moldova nu mai sunt – ghirlande care se schimbă culori cu telecomanda. Noi vindem tot, efectuăm la comandă, tot ansamblul”, Rodica Dănuță, reprezentant, companie de decorațiuni.

La târg a venit și Ion Râbca, din Gura Bâcului, care produce pâine artizanală și biscuiți de sărbătoare.

Sunt întrebați biscuiții cu vișină, cornuleții, sunt întrebați cozonacii, în special cei cu nucă. Cozonacul este făcut pe bază de maya, fără drojdii, frământat pe lapte, cu ouă de casă”, Ion Râbcă, producător de pâine artizanală.

Moș Ion din Ciugur-Mingir a vândut, în doar câteva zile de târg, peste 150 kg de brânză de oi.

Concret, cu brânză de oaie. Îi curat, naturală. Și nu are o picătură de lapte de capră în brânza de azi. Am luat 6 sticle de vin, produs de noi, avem via noastră în Moldova”, Ion Gheorghe Teleagă, producător de brânză și oi.

Noi am adus păstravul de porc și de oaie. Avem oile noastre, și zerul care rămâne îl folosim să creștem și porci. Asta-i producție proprie”, Iurie Casian.

Avem cereale naturale, fără conservanți, fără coloranți. Avem cu hrișcă, ajută la hemoglobină, avem cu semințe de dovleac, ajută în lupta cu paraziții”, Daniela, reprezentant companie de producere a cerealelor.

Unii vizitatori ai târgului spun că au cumpărat daruri pentru cei dragi și sunt deja în căutarea produselor alimentare.

„Căutăm condimente. Anume speciale, pentru iepure”.

„Produse alimentare, nu cadouri”.

Locuim la București și am venit pentru câteva zile în vacanță. Vrem să mai vedem ce s-a schimbat. Daruri am luat, dar am venit să vedem ce mai este nou pe la târguri. Este o diversitate mare de produse, mâncare, cadouri”.

„Ne uităm la cadouri pentru cei dragi. Sau miere, sau dulciuri pentru copii”.

Târgul de la Moldexpo, dedicat sărbătorilor de iarnă, a fost inaugurat pe 21 decembrie și se va încheia mâine.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram