/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ștefan Gligor: Dosarul în care urmează să fie citată Ludmila Kozlovska are menirea de a distrage atenția de la lucruri mai importante

missing
25 decembrie 2018, ora 08:50

Inițierea unui dosar penal în care urmează să fie audiată președinta Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlovska, este o găselniță a guvernării prin care vrea să distragă atenția de la lucruri mai importante. De asemenea, aceasta este o posibilitate de a lovi atât în opoziția antisistem, cât și în activiști civici vocali. Opinia a fost exprimată în emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Expertul în politici publice Ștefan Gligor consideră că această istorie legată de Fundația „Open Dialog” este un fel de găselniță a Partidului Democrat care îi permite cu o singură lovitură să lovească în vocile mari ale activiștilor civici din Republica Moldova, de asemenea, în opoziția reală antisistem. „Ei folosesc această chestiune pentru a distrage atenția de la cele mai serioase infracțiuni care au fost comise în Republica Moldova, începând cu anul 2010, atunci când la putere au venit PDM, PLDM, PL și partidul lui Serafim Urecheanu. Atunci când acestea au împărțit, în baza unui protocol secret, toate funcțiile în stat, inclusiv Banca Națională, urmărirea penală, sistemul justiției”, a spus Ștefan Gligor.

Comentatorul politic Roman Mihăeș consideră că documentul elaborat de Parlament conține nu doar partea politică, dar și una factologică. „Consider că motivele factologice, documentele și afirmațiile care sunt în raportul Parlamentului trebuie să fie verificate de Procuratura Generală”, spune comentatorul.

Președinta Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlovska, spune că ceea ce se menționează în citația Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale este minciună și constituie rezultatul persecutării politice pentru activitatea de apărare a drepturilor omului a Fundației.

Președinta Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, a fost citată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pentru a se prezenta la procuratură pentru audieri în cadrul unui dosar penal. Kozlovska trebuie să se prezinte la sediul procuraturii de pe strada Ștefan cel Mare pentru interogatoriu pe 27 decembrie la ora 14:00.

Potrivit citației, Kozlovska urmează să fie audiată în cadrul unui dosar pornit pentru spălarea de bani de un grup organizat, spionaj și finanţarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale.

/DOC/ EXCLUSIV. Kozlovska, chemată de PCCOCS pentru audieri în cadrul unui dosar penal

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram