Deși astăzi a fost oficial zi liberă, mulți chișinăuieni nu au stat acasă. Chiar de la primele ore ale dimineții, centrul orașului era deja împânzit de oameni. Copiii au venit la Târgul de Crăciun din centrul Capitalei să-l întrebe pe Moș Crăciun unde sunt cadourile promise, în timp ce adulții au savurat câte un păhărel de izvar.

„-Ce fapte bune ați făcut în acest an? – Am ajutat-o pe mama, pe tata și pe bunei. Dacă nu scriem scrisori, atunci Moșul nu știe ce au dorit copiii de sărbători”.

„Ceva simbolic, o cărțulie sau un joc”.

„Eu am ajutat, am făcut curățenie. Mașinuță iaca nu vreau, că am acasă o grămadă. Dar Lego, eu aș vrea Lego…”

„Este un Moș bun la inimă și dăruiește la copiii tot ce este mai bun. În general eu i-aș cere Moșului măcar o carte.”

Unii se tem, unii se tem și apoi vin iarăși. Aici un action! Dar e foarte interesant. La fiecare doresc un an bun, fericire, bucurie!”, Moș Crăciun.

Iar la patinoar s-au format cozi lungi. Ajunși pe gheață, copiii nu s-au dat bătuți chiar dacă au căzut de mai multe ori.

–Cum îți pare? –Foarte greu!

–Cum vă pare? –Foarte bine. –Dar nu e greu? –Nu.

Și izvarul a fost la mare căutare de adulți.

Izvar foarte bun, din vin de casă, care este foarte întrebat la noi. Afară e frig. Asta e băutură tradițională la moldoveni în primul rând”, Maria, vânzătoare.

„Azi sărbătorim, am adus copiii să patineze. 00:41-00:46 Foarte fericiți, bucuroși, acum și mai fericiți că se cătăie”.

„Eu sunt din România și sărbătorim Crăciunul românesc. 00:14-00:17 Uite jocuri pentru copii, am mâncat și câte o plăcintă caldă”.

Spiritul sărbătorii a fost simțit și pe străzile Capitalei. Moș Crăciun s-a plimbat cu o mașină retro, claxonând trecătorii.

Moș Crăciun a zis că ne întâlnim la Râșcani. Împreună vom felicita orașul cu ocazia sărbătorii de Crăciun!”, Moș Crăciun.

Șoferii spun că, prin magie, și traficul a fost mai liber decât în zilele obișnuite.

„Foarte bine, nu este aglomerat. Ieri era mai aglomerat, cu mult.

„Să comparăm cu ziua de ieri, a oua jumătate a zilei, astăzi e plăcut. Ieri era strașnic”.

Conform calendarului gregorian, creștinii din toată lumea sărbătoresc Crăciunul astăzi, de 25 decembrie. De mâine, minivacanța bugetarilor se încheie și toți vor reveni la muncă.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Tudor Bigu