Pentru o parte dintre moldoveni Crăciunul a venit deja. Cei care sărbătoresc nașterea Domnului pe stil nou și-au urât, de dimineață, Crăciun fericit. Tradițional, au asistat și la slujbă, după care au plecat acasă pentru a fi alături de rude și apropiați.

De dimineață, zeci de creștini au asistat la slujba specială de Crăciun, oficiată la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla. Majoritatea oamenilor spun că după liturghie vor continua să sărbătorească Nașterea Domnului alături de cei dragi.

„Crăciunul sărbătorim în familie. Este un Crăciun mult așteptat. O sărbătoare sfântă pentru noi”.

„În familie și la sfânta biserică, să ne rugăm pentru sănătate și pentru prosperitate”.

„Pe vechi și pe nou sărbătorim, copiii când vin sărbătorim pe 25 și pe 7 cu părinții la țară”.

Alții, în schimb, pot doar să viseze la asta, pentru că apropiații lor sunt plecați peste hotare.

„Eu sunt singur, femeia a plecat la fată peste hotare. Am să mă duc la un prieten.”

Oamenii spun că s-au rugat pentru pace și prosperitate.

„Sănătate să aibă, succes că sunt plecați peste hotare. Și pentru țara aceasta ne rugăm pentru prosperitate și bunăstare”.

„În primul rând, la ceea ce visează toți – unire cât mai repede. În al doilea rând, sănătate, că nimic nu este mai scump ca sănătatea”.

„Să le fie de bine cu nașterea Domnului și să fie sănătoși”.

Crăciunul este considerată una din cele mai importante sărbători ale creștinilor. În această zi, cete de flăcăi colindă casele oamenilor, iar copiii merg cu „steaua”, vestind Nașterea Mântuitorului. În Republica Moldova, 25 decembrie a fost declarată, prin lege, zi liberă. O altă parte dintre moldoveni sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Mark Diaconu