Din anvelopele uzate poți face multe lucruri, inclusiv o babă de zăpadă sau un brad. Câteva centre auto din Capitală deja au fost împodobite cu decorațiuni create din zeci de cauciucuri. Se bucură de ele și șoferii care spun că li se ridică pe loc dispoziția.

Baba de zăpadă din cauciucuri, amplasată în fața unei spălătorii auto din capitală, atrage zilnic zeci de priviri curioase. Oamenii se miră când află că decorul e făcut chiar din cauciucuri.

„Fac absolut corect, deoarece nu sunt de ajuns decorațiuni. Creează atmosferă de sărbătoare”.

„Interesant. Cred că e atrăgător la oameni și cred că oamenii văd și apreciază”.

„Este foarte frumos, artistic, creativ. Sunt bucuros, îmi este plăcut”.

Potrivit lucrătorilor spălătoriei, creația atrage mai mulți clienți decât de obicei, fiind și o strategie de marketing eficientă.

Clienții vin, chiar copiii merg pe drum, se joacă, se apropie de noi, ne întreabă cum a fost făcută. Adică e foarte simplu. Au fost date cu vopsea cauciucurile și ca mărimea babei de zăpadă. Asta e un simbol al spălătoriei noastre, mecanic.

Și în fața unui service auto din sectorul Buiucani a apărut un brad imens din anvelope. Acesta a fost confecționat timp de o săptămână din peste 80 de cauciucuri.

Colegul meu de lucru a dat ideea să facem ceva neobișnuit, ceva de genul unui brad. Anvelopele uzate le-am luat și încetișor le-am legat. 00:37-00:40 Oamenii care lăsau anvelopele uzate, noi le-am utilizat aici”, Sergiu Țambalist, mecanic.

„E o artă și asta. Arată frumos, chiar și pentru pietoni, nu numaidecât pentru toți care au automobile. Este ceva frumos, o improvizare originală”.

„Prima dată eu l-am văzut inițial cum se făcea deja. Îmi părea straniu, o movilă mare de scaturi. Dar cu timpul am văzut că s-au vopsit, s-au iluminat. Într-adevăr e ceva frumos”.

Ambele decorațiuni au fost confecționate din anvelope uzate de vară, donate de șoferi.