/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Nume surpriză în lista candidaților PDM pentru alegerile parlamentare din 2019

missing
26 decembrie 2018, ora 12:24

Un alt nume lipsă din lista PDM este și a deputatului Constantin Țuțu. Se presupune că acesta va candida pe una din circumscripțiile din Chișinău, Țuțu fiind foarte activ în suburbiile Chișinăului, Trușeni, Durlești etc.

Surpriză o reprezintă și ministra Sănătății Silvia Radu, care anterior a declarat că nu va candida la alegeri parlamentare.

Captură video: Privesc.eu

În listă se mai regăsesc și nume noi, necunoscute, cum este pensionara Nina Țurcanu, Rogati Serafim, Cucu Ghenadie, Pugacescu Alina, Lazăr Tatiana, Ursachi Vasile, Ianeţ Pavel, Melnic Aurelia etc.

Potrivit unui comunicat al PDM, lista a fost întocmită cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 % pentru ambele sexe: 45 % sau 24 femei şi 55 % sau 29 bărbaţi.

Lista integrală a PDM o găsiți mai jos:

/DOC/ Lista celor 53 de candidați ai Partidului Democrat, pentru alegerile parlamentare. Plahotniuc, în capul listei

Astăzi este prima zi în care viitorii candidați la alegerile parlamentare din februarie pot să solicite înregistrarea în cursa electorală. În primele două zile, dosarele vor fi recepționate în două etape. Mai întâi, persoana împuternicită din partea partidului sau a blocului electoral va merge la sediul CEC pentru a depune dosarul, iar ulterior, la Palatul Republicii se va prezenta fiecare candidat în parte, fie că va participa pe lista partidului, fie că concura pe o circumscripție uninominală. Angajații CEC vor primi solicitările viitorilor candidați între ora 10 și 16.

Ulterior, începând cu data de 28 decembrie, dosarele celor care intenționează să participe la alegeri vor fi recepționate la sediul CEC. Recepționarea dosarelor se va încheia pe 24 ianuarie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram