/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Se plâng că nu au transport public. Ce promit autoritățile

26 decembrie 2018, ora 18:07

Cele mai încărcate, mijloacele de transport din Dumbrava sunt dimineața devreme și seara. Oamenii se plâng că transportul public vine rar și sunt nevoiți să se înghesuie ca într-o cutie cu chibrituri.

Ei merg atunci când vor și cum vor. Seara este practic imposibil să te deplasezi, foarte rar merge, microbuzul este arhiplin. Problema persistă și, evident, dacă vor pune pe rute troleibuze, va fi cea mai bună soluție.

Când și cum, când 10, când 15 minute.

Ceva mai norocoși sunt vârstnicii care spun că, deseori, reușesc să prindă un loc pe scaun.

Mulțumesc, sunt tineri care îmi oferă locul.

Inspirați de protestul celor din Durlești, în această dimineață, mai mulți locuitori din Dumbrava au venit la Primăria Chișinău și au cerut soluții.

Înțelegeți, noi suntem legați de oraș, cu copil, cu farmacie, cu grădinițe. Noi am construit satul cela – Dumbrava.

A fost 193, a dispărut, 126 merge rău. Așteptăm câte o oră-două și nu vin.

Am dori să ne ofere vreun troleibuz sau autobuz, care să știm că este permanent. Copiii se duc foarte mult pe jos, mai ales la prânz, și acolo nici trotuar nu este și e pericol pentru copii să meargă pe jos.

Acum transport nu puteți să ne da-ți. Drumuri s-au făcut din banii noștri, impozitele le plătim.

Autoritățile dau asigurări că problema va fi soluționată, datorită unor noi troleibuze cu mers autonom, ce ar fi asamblate pentru comuna Dumbrava. Doar că pentru a le pune în circulație mai este nevoie de un semafor.

Ieșirea și virarea la stânga de la Deleanu spre intrarea în șoseaua Balcani, spre direcția Dumbrava este foarte periculoasă, acolo circulă camioane de mare tonaj, cu viteză, reprezintă un pericol sporit”, Vitalie Butucel, șeful direcției Transport Public Primăria Municipiului Chișinău

Anunțul meu pentru locuitorii din Dumbrava este că noi, împreună cu direcția Generală Transport am făcut demers la Ministerul Economiei ca să ne permită instalarea unui semafor pe șoseau Balcani cu Deleanu, astfel ca să asigurăm siguranța transportului public, care ar circula pe Dumbrava”, uslan Codreanu, Primar General Interimar Municipiul Chișinău

Nu este prima dată când locuitorii din Dumbrava primesc asigurări că vor avea o rută de transport public. O declarație similară a fost făcută, anterior, de Silvia Radu, pe când era în funcția de primar interimar. Totodată, autoritățile municipale spun că, anul viitor, investițiile pentru procurarea autobuzelor ajunge până la 80 de milioane de lei. În 2018, pentru ansamblarea troleibuzelor au fost investite 102 milioane de lei.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram