/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cum a reacționat ambasadoarea din Italia după ce a fost rechemată din funcție de Guvern

27 decembrie 2018, ora 09:30

La câteva ore după decizia Guvernului, Stîngaci a comentat rechemarea sa din funcție prin următorul mesaj: „am primit ”Cadou” de Sărbători”.

Stela Stîngaci a fost numită în funcția de Ambasador al R. Moldova în Italia pe 13 septembrie 2013. Aceasta a absolvit Facultatea de drept a Universitatea de Stat din Moldova (USM), fiind licențiată în drept, Facultatea de limbi străine, tot la USM, fiind licențiată în filologie romanogermanică, specializarea limba și literatura franceză. A studiat apoi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, iar doctoratul și l-a făcut în Italia, la Universitatea “La Sapienza” din Roma.

Între anii 1992-1993 a fost lector asistent la catedra de limbă şi literatură franceză la USM, iar între 1995-1999, Secretar II, secretar I, Direcţia Generală Europa şi America de Nord, șef de secţie, coordonator naţional pentru Francofonie, Ministerul Afacerilor Externe, ca mai apoi, până în 2002 să activeze ca secretar II, secretar I al Ambasadei R. Moldova în Italia, fiind și reprezentant permanent supleant la FAO, IFAD, PAM. Înainte de a fi numită ambasadoare a deținut mai multe funcții în Ministerul de Externe al R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram