/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Guvernul, în ajutorul Parlamentului. Candu: Guvernul ar urma să mai adopte proiecte sociale, prin asumare de răspundere

missing
27 decembrie 2018, ora 19:09

Speakerul Parlamentului a dat de înțeles că Guvernul va veni în ajutorul Parlamentului și își va asuma răspunderea pentru mai multe proiecte. Cu o săptămână în urmă, Guvernul a urmat deja această procedură pentru a acorda alocația unică de 600 de lei pentru cateva zeci de mii de persoane.

Și rămâne Guvernul să mai examineze, inclusiv, asumarea răspunderii pe unele domenii. Mai sunt categorii vulnerabile în Republica Moldova care ar trebui să beneficieze de protecție suplimentară din partea autorităților, mă refer în mod special la persoanele cu dizabilități”, Andrian Candu, speakerul Parlamentului.

Cât despre numirile recente în funcție, inclusiv a celor doi deputați democrați la Curtea Constituțională, Andrian Candu a comentat că totul a fost legal și la timp.

De când, mă rog, la Curtea Constituțională se numesc judecătorii pe alte criterii decât cele profesionale și politice? De ce am făcut-o acum? Deoarece, unul și-a dat demisia. Iar noi vrem să avem o Curte Constituțională funcțională, mai ales în contextul electoral, când vine vorba de validarea sau invalidarea alegerilor, doamne ferește. Validarea alegerilor, evident”, Andrian Candu, speakerul Parlamentului.

Astăzi, speakerul Parlamentului a ținut o conferință de presă la care a vorbit despre realizările acestui Legislativ. El s-a referit, între altele, la schimbarea sistemului electoral, restabiliarea relațiilor cu Fondul Monetar Internațional, adoptarea pachetului de legi fiscale, dar și a inițiativelor sociale, precum „Prima Casă” și „Arena Chișinău”.

Pot să menționez pentru familie, prieteni, dar și pentru colegi din Parlament, Guvern, dar și față de presă, că întotdeauna intențiile au fost bune, chiar dacă poate pe alocuri am și greșit. Dar în mare parte, eu dorm liniștit”, Andrian Candu, speakerul Parlamentului.

Al 20-lea Parlament a fost ales în 2014 cu o componență de 101 deputați. Mandatul cu puteri depline al acestui Legislativ s-a încheiat la 30 noiembrie curent, după care deputații nu mai pot adopta legi organice, ci doar hotărâri.

Reporter: Felicia Crețu
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram