/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Semafoare de milioane, dar ineficiente. Circulația pe o intersecție din Capitală a fost blocată din cauza semafoarelor noi

missing
28 decembrie 2018, ora 17:17

Este vorba despre intersecția străzilor Independenței, Tudor Strișcă și Hristo Botev, unde au fost instalate semafoare noi pentru a fluidiza traficul și a securiza circulația. Acestea însă, au dat peste cap tot traficul din zonă. Șoferii abia de înaintau, iar unii, pentru a scăpa de ambuteiaj, au încercat chiar și să iasă pe contrasens.

Alții au făcut din două benzi de circulație, trei benzi. Cei mai nerăbdători, s-au întors chiar în mijlocul drumului și au plecat. Și ambulanțele nu aveau vreo șansă să treacă mai repede de porțiunea blocată.

În timp ce Primăria Chișinău se laudă pe site-ul oficial cu reorganizarea intersecției și a plasat poze cu intersecția în care practic nu există trafic rutier, șoferii susțin că decizia autorităților a fost deloc inspirată.

„Trăiesc în acest raion 45 de ani, iată cu două case mai la deal. Dar așa minune văd pentru prima dată. Aș vrea să-l văd pe acel specialist care a creat asta. Ieri, am mers 40 de minute de la Viaduct până la această intersecție”.

„Întârziem, noi trebuie să fim aici două minute, dar eu fac 15 minute și e foarte greu, nu știu ce o să fie”.

„Foarte mult. Eu ieri cred că am stat vreo 40 de minute, astăzi 20 de minute. Nu se poate astfel de lucruri de făcut înaintea sărbătorilor”.

Mai mult decât atât, unii intenționează să scrie chiar și o plângere adresată primarului general interimar. Astfel, a fost lansată o petiție online în care oamenii cer de la autorități să fie scoase semafoarele și reamenajat sensul giratoriu, cum era până acum.

Să scoată semafoarele și să lase așa cum era. 35 de ani am circulat normal, iar acum cine are nevoie de aceste fantezii?”

„Aici trebuie un cerc, nu trebuie semafoarele astea. Imposibil”.

„Spuneți vă rog să-și ia semafoarele și cu toți senzorii ăștia a lor cu care s-au lăudat. Nu au niciun efect. Mai mare e ambuteiajul”.

Deși conform descrierii tehnice, semafoarele inteligente trebuie să se regleze automat, recepționând informații de la senzorii montați sub asfalt, astăzi tehnicienii au fost nevoiți să intervină pentru a-i regla manual. Potrivit responsabilului, semafoarele activează, de fapt, în regim de testare și ar avea nevoie de cel puțin o lună pentru a începe fluidizarea traficului.

Am schimbat un pic regimul de lucru. Se va mai schimba, deci se reglează. Din start nici un obiect nu s-a pornit niciodată bine, dar s-a făcut pentru securitatea în trafic”, Anatolie Moșolente, director compania de deservire a semafoarelor.

Chiar dacă semafoarele au fost instalate pentru reducerea numărului de accidente, în primele ore ale dimineții deja au avut loc cel puțin două. În acest sens, reprezentantul Poliției de Patrulare, Pavel Apostol a precizat că pe străzile adiacente au fost mobilizați mai mulți polițiști pentru dirijarea traficului. Potrivit portalului Mold-Street, în anul 2018 în Chișinău au fost instalate semafoare noi în trei intersecții, care au costat aproape 5 milioane de lei.
Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram