Pompierii au reușit să evacueze benzina din autocamionul care s-a răsturnat aseară pe traseul Chișinău-Leova. Astfel, salvatorii au evitat producerea unei explozii de proporții. Operațiunea a durat mai mult de șase ore, iar traficul a fost temporar redirecționat pentru a evita o tragedie.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pompierii au fost alertați în jurul orei 21.40 pentru a interveni la lichidarea consecințelor unui accident de circulație produs pe traseul Leușeni Chișinău, în apropiere de localitatea Ivanovca.

La distanța de 3 kilometri de vama Leușeni un autoturism și un camion cu benzină s-au ciocnit. În urma impactului, camionul a derapat de pe traseu, iar 26 tone de combustibil riscau să se scurgă și să producă o explozie. Pompierii au reușit să evacueze benzina din cisternă și să asigure securitatea antiincendiară pe traseu până la ora 04.50 dimineața.

În urma accidentului, pe traseul Chișinău-Leușeni s-a format ambuteiaj, iar de la intrarea în țară prin punctul vamal Leușeni șoferii au fost îndemnați să evite șoseaua Poltava și să meargă pe la Hâncești pentru a ajunge în capitală.

În urma accidentului produs nimeni nu a avut de suferit. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

Accident pe șoseaua Chișinău-Leușeni. Șoferii sunt redirecționați prin Hâncești pentru a ajunge în capitală