/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ninsori și ploi abundente în SUA. Șase persoane și-au pierdut viața

missing
29 decembrie 2018, ora 15:26

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de intemperii în Statele Unite, unde ninsorile, vântul puternic şi ploile abundente au perturbat transporturile foarte solicitate în această perioadă de sărbători.

Furtuna de zăpadă „Eboni” afectează o mare parte din ţără, din regiunea centrală şi până în sud-vestul ţării. În acelaşi timp, sud-estul se confruntă cu riscul de inundaţii din cauza ploilor torenţiale prognozate până luni.

Căderile de zăpadă au provocat haos pe aeroporturile americane, peste 1.300 de zboruri au fost anulate şi 12.200 întârziate începând de joi, ziua în care au debutat intemperiile, potrivit site-ului Flightaware specializat în monitorizarea traficului aerian, citat de Agerpres.

De la începutul furtunii „Eboni”, între 20 şi 30 cm de zăpadă s-au acumulat în anumite regiuni. Ar putea cădea până la 45 cm în New Mexico (sud-vest), au avertizat serviciile meteorologice. În pofida eforturilor de deszăpezire a principalelor axe rutiere, numeroase drumuri rămân închise în statele Dakota de Nord şi de Sud, Minnesota, Iowa sau Arizona, unde autorităţile au făcut apel la şoferi să evite deplasările.

În sud, în Louisiana şi Mississippi au căzut ploi abundente, mai multe case fiind evacuate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram