Un bărbat din localitatea Grătiești, municipiul Chișinău a fost reținut după ce ar fi tamponat un pieton și a fugit de la locul accidentului. Bărbatul accidentat a fost transporatat la spital unde, din cauza traumatismelor, a decedat. Șoferul riscă detenție de până la șapte ani.

Accidentul s-a produs în seara zilei de 28 decembrie, în Grătiești. Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost lovit în timp ce traversa strada în afara trecerii de pietoni.

A doua zi, polițiștii l-au reținut pe șoferul fugar și au depistat că acesta, după impact, a mers acasă și a parcat automobilul în garaj, încercând, astfel să ascundă urmele producerii accidentului rutier.

Bbărbatul a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislaţiei, el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport. Pentru faptul că a părăsit locul accidentului rutier, șferul riscă amendă de la 27 500 lei până la 42 500 lei, sau cu închisoare de până la 2 ani.