/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Filipine a fost lovită de un ciclon tropical puternic. Cel puțin 22 de oameni și-au pierdut viața

missing
30 decembrie 2018, ora 14:15

Cel puţin 22 de persoane au murit în Filipine, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren generate de un ciclon tropical, care a provocat ploi puternice în centrul şi estul ţării, au anunţat duminică reprezentanţii Agenţiei de Gestionare a Deastrelor. 

Printre persoanele decedate se numără şi un copil în vârstă de trei ani, a anunţat Edgar Posadas, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Gestionare a Dezastrelor.

Ciclonul a afectat puternic regiunilr Visayas şi Bicol, situate în estul ţării. „Vântul nu a fost puternic, dar ciclonul a provocat inundaţii şi alunecări de teren”, a informat Posadas.

Numărul victimelor este posibil să crească, având în vedere că operaţiunea de salvare este încă în desfăşurare. Presa locală a raportat zeci de persoane dispărute sau blocate sub dărâmături în urma alunecărilor de teren.

Mii de pasageri au rămas blocaţi în porturi, aeroporturi şi gări, după ce transportul între insule a fost anulat, scrie Mediafax.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram