/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Ion Terguță va concura la alegeri cu Vladimir Plahotniuc pe aceeași circumscripție uninominală

missing
30 decembrie 2018, ora 16:41

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, și-a anunțat candidatura din partea locului electoral ACUM DA PAS în circumscripție uninominală pentru următoarele alegeri parlamentare din februarie 2019. Acesta va concura pe circumscripția nr. 17 – Nisporeni, Strășeni. 

Ion Terguță se regăsește și pe lista blocului pentru circumscripți națională cu numărul 32.

Într-un comunciat de presă al blocului ACUM se spune că la depunerea actelor pentru înregistrarea grupului de inițiativă a candidatului Ion Terguță, Consiliul electoral Nisporeni ar fi impus cerințe contrare cadrului normativ în vigoare. Printre acestea numără lipsa ștampilei pe procesul-verbal prin care s-a desemnat candidatul ACUM pe circumscripția Nisporeni deși o astfel de cerință nu ar exista nici în lege, nici în cadrul normativ infralegal, lipsa deciziei conducătorului grupului de inițiativă privind desemnarea trezorierului, prezentarea documentului de desemnare a trezorierului și verisiunea autentificată notarial a Hotătârii CEC de înregistrare a blocului ACUM DA PAS. „Așa ceva nu există în cadrul normativ în vigoare”, spune cei de la ACUM.

Pe aceeași circumscripție și-au anunțat candidaturile deocamdată liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și președinte organizației teritoriale a PSRM și consilier local în Consiliul orășenesc Nisporeni, Pavel Artamonov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram