În dimineața zilei de 31 decembrie, scara unei clădiri rezidențiale de 10 etaje s-a prăbușit în Magnitogorsk. Potrivit datelor oficiale, cauza a fost o explozie de gaz. Autoritățile au raportat trei morți. Soarta a 79 de persoane rămâne necunoscută, transmite meduza.io.

Soarta a 79 de persoane rămâne necunoscută după prăbușirea intrării într-o clădire rezidențială din Magnitogorsk, transmite RIA „Novosti” cu referire la la adjunctul guvernatorului regiunii Chelyabinsk, Oleg Klimov.

„Sunt înregistrași 110 persoane la această scară, 19 persoane au fost evacuate, trei decedați și trei persoane au fost recuperate din moloz, iar soarta a 79 de oameni <...> este neclară”, a spus Klimov.

Potrivit datelor preliminare explozia a avut loc la 6:00 ora locală (ora 4:00 Moscovei).

Ministerul Situațiilor de Urgență a spus că, sunt trei morți. În total sub ruine au fost găsite 16 persoane. Ministerul Sănătății a declarat că trei răniți cu leziuni moderate au fost spitalizați, inclusiv un copil.

În același timp, Ministerul Situațiilor de Urgență raportează că pe scara de zece etaje au fost deteriorate 48 de apartamente, în care trăiesc 110 de persoane.

În urma incidentului a fost deschis un caz penal.