Pregătirile pentru Revelion sunt în toi și la sate. Oamenii spun că poate se vor alinta și cu mâncăruri mai sofisticate, însă de pe masa de sărbătoare nu vor lipsi bucățele pregătite din carne de porc sau de pasăre, crescute cu grijă în propriile gospodării.

Mai mulți gospodari din Frăsinești spun că deja au tăiat porcul și abia așteaptă să se strângă cu cei dragi în jurul masei de sărbătoare.

Cu familia, cu băieții, să fie toți la masă, facem mămăligă caldă, așa-i obiceiul. Am tăiat porcul, deamu l-a tăiat noi”.

Am să tai o nutră cred că. Am să o coc în cuptoraș. O șampanie, o cutie de ciocolate și asta-i”.

Tăiem porcul. Îl facem, îl așezăm. Ne pregătim de oaspeți. Îi primit. Tot cum trebuie. Cred că nu mai vin toți. De prin Chișinău, Nisporeni, de pe la Ungheni. Peste tot locul am nepoți”.

Oamenii spun că vor pregăti bucatele din oferta pe care o au prin curți, deoarece în magazine prețurile sunt exagerate, dar și calitatea produselor lasă, deseori, de dorit.

Iii, tocmai, la 150 așa-i. Iii, avem în frigidere, mai sunt ogrăzile, sunt ocoale, păsări”.

Cu ce avem acasă cu aceea facem sărbătorile. Noi nu ne permitem să cumpărăm din magazine, pentru că prețurile sunt foarte și pensiile tot”.

Da ce buget? Am primit pensia și alt buget nu avem”.

Și în Capitală unii vor sărbători modest, în special bătrânii mai singuratici.

„Nu ne permite pensia să cumpărăm o bucățică de pește roșu, o șampanie care-i scumpă. Luăm și noi ce-i la reducere, ca cei săraci”.

„Da ce să punem că vine Anul Nou? Fasole, cu 680 de lei pensia, noi putem să trăim?”

„Nu prea mult că avem pensia mică și nu ne ajunge”.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Tudor Bigu, Mark Diaconu