ACUM a anunțat că fostul liberal Valeriu Munteanu este candidatul blocului pe circumscripția nr. 18 Orhei, acolo unde candidează și primarul de Orhei Ilan Șor. Potrivit lui, prin faptul că va candida în circumscripția dată va transmite un mesaj de unitate în jurul blocului ACUM tuturor cetățenilor.

„Este prinosul meu pentru susținerea opoziției unite în jurul blocului ACUM DA PAS, un gest deliberat, plin de simbolism, ori aici candidează condamnatul la șapte ani și jumătate Ilan Șor, executantul furtului miliardului, protejatul „de porțelan” al Partidului Democrat”, a scris Munteanu pe pagina sa de facebook.

El afirmă c merge în această circumscripție mult-prea complicată având simțul responsabilității față de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei de la Orhei, „care au fost luați ostatici de aparențele lucitoare a „activității” lui Șor în calitate de primar-condamnat al municipiului Orhei, care nu face altceva decât să cheltuie o mică sumă din banii furați de la BEM pentru ași păstra libertatea, garantată de serviciile politice și electorale pe care le face Șor lui Plahotniuc”.

Ex-liberalul mai spune că nu a căutat refugiu pe liste „protective” sau în circumscripții „ușoare” „ci merg anume la Orhei, pentru a transmite cetățenilor Republicii Moldova un mesaj puternic de unitate în jurul blocului ACUM, de descurajare a preaslăvirii hoților politici și de încurajare puternică a celor care cred cu adevărat că binomul Plahotniuc-Dodon (și servitorul lor Șor) poate fi înfrânt”.